Verwarring alom.

Zoals de meesten van jullie weten, heb ik een aantal taalmaatjes van het Taalhuis in Amstelveen, momenteel vier om precies te zijn, en een eigen groepje dat in 2019 is ontstaan. Maar, ik doe nog meer. Online begeleid en help ik een aantal mensen die soms gewoon een goed gesprek willen hebben of hun hart willen luchten. Maar, omdat je soms te weinig weet, geeft dat wat verwarring. De namen in dit verhaal heb ik wel veranderd in verband met privacy.

Op een avond zat ik in een groep te kletsen met een man, Jan de Boer uit Amersfoort. Omdat het gesprek over een aantal privézaken begon te gaan, vroeg hij of hij een contactverzoek mocht sturen. Ik stemde daarmee in, en zag binnen een paar minuten inderdaad een verzoek binnenkomen van Jan de Boer uit Amersfoort, en klikte hem open. Tot mijn stomme verbazing begon de man mij in het Afrikaans te begroeten, en ik kreeg vrijwel direct in de gaten dat het een andere persoon was dan waar ik in de groep mee zat te praten, vooral omdat er nog een tweede contactverzoek binnenkwam van……. De Afrikaanse Jan had mij bezig gezien in een andere groep en wilde gewoon wat meer informatie, maar verwarrend was het wel. Ik heb de twee mannen, tot grote hilariteit ook aan elkaar voorgesteld.

In het verleden gebruikte ik het programma Speaky om taalmaatjes te helpen. Dit is een soort messenger met dit verschil dat je elkaars berichten kunt corrigeren. Mijn taalmaatje Zara was op het niveau dat ze Speaky zou gaan gebruiken. De volgende dag zou zij zich gaan aanmelden. De volgende dag kwam de aanmelding binnen. Ze had een leuke welkomsttekst geschreven, dat wel, maar deze was in het Engels. Dat was vreemd, “mijn” Zara sprak in die tijd zeer slecht Engels. Inderdaad, het was een andere dame. Ik vroeg mij af waarom zij op mij geklikt had, op Speaky stond ik geregistreerd als iemand die helpt met het leren van het Nederlands. Zij had mij in actie gezien op het forum, en zag mij meerdere talen gebruiken, waaronder Engels, en vond mijn stijl van lesgeven wel leuk. Later kwam mijn taalmaatje ook op de groep. De twee dames heb ik ook met elkaar in contact gebracht, wat, volgens beiden, een heel leuk gesprek werd.

Speaky heb ik wel verlaten vanwege de vaak dubieuze contactverzoeken.

Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *